«Дніпро-Кіровоград» протягом року замінить зношені засувки на водогоні

Перегляди: 856

«Дніпро-Кіровоград» у співпраці з релокованим з Донеччини підприємством відновлюватиме зношені засувки водогону.

Зношені засувки відновлюватиме машинобудівне підприємство з Донеччини. Більшість встановлених засувок прослужило від тридцяти років до півстоліття без ремонту, тому у потрібний момент перекрити воду на якусь окрему вулицю не вдається - «кран» не тримає і доводиться зневоднювати цілий район. Загалом заміни потребують сотні засувок, лише в обласному центрі - 150 штук. Заміну запірних арматур проводитимуть на водогонах та насосних станціях водоканалів Кропивницького, Світловодська, Олександрії, Знам’янки та Смоліного.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Чавунні засувки, реставровані підприємством, не відрізняються від нових, на них є гарантія і вони прослужать довгі роки. Чимало з них вже встановлені на мережах та насосних станціях. Натомість нові засувки є лише закордонного виробництва, вони не підходять до наших труб розмірами, кріпленнями - фахівцям на місці доводиться все «переварювати». І коштують дуже дорого: близько 200 тисяч гривень штука. Отже ми вирішили водночас допомогти вижити переселенцям і собі зекономити чимало грошей. Умовно за ті самі кошти замість 10 нових засувок ми встановимо 50 реставрованих фактично до первісного стану», - узагальнив виконувач обов’язків генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександр Пісний.

Релоковане до Олександрії підприємство з Донеччини, яке раніше ремонтувало оснащення шахт для гірників - вже почало роботу над проєктом ОКВП «Дніпро-Кіровоград», кілька якісно реставрованих партій засувок вже встановлені.


Джерело: ОКВП «Дніпро-Кіровоград» у Facebook