На Кіровоградщині зареєструвались понад 87 тисяч ВПО

Перегляди: 885

Станом на 2 березня 2023 року на Кіровоградщині офіційно зареєстровані понад 87 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це сьогодні, 2 березня, під час роботи Координаційної ради з питань ВПО повідомила радниця патронатної служби Кіровоградської обласної військової адміністрації Галина Пастух.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З 87 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які зареєструвалися та отримали довідки - понад 25 тисяч дітей. Із зареєстрованих дорослих - 45 тисяч працездатного населення, 14 тисяч пенсіонерів, 4 тисячі інвалідів. Тому для кожної категорії повинен бути свій підхід. 

Найбільше переселенців з Донецької області – понад 28 тисяч, понад 18 тисяч - Харківська, понад 10 - Київська, понад 8 – Херсонська, понад 6 - Миколаївська. Найбільше людей зупинилися у – Кропивницькому, понад 25 тисяч. В Олександрії - понад 10 тисяч, понад - 7 тисяч Світловодськ, і майже 4 тисячі - Знам'янка.

Якщо говорити про райони, то Голованівський – 12 тисяч, також 12 тисяч Кропивницький, Новоукраїнський - 10, 4 тисяч та Олександрійський 6,2 тисячі», - розповіла Галина Пастух.

За її словами, за січень-лютий 2023 виплатили допомогу переселенцям на 340 млн грн.


Джерело: радниця патронатної служби апарату ОВА Галина Пастух