Ковалі зі Знам'янки створили металеву скульптуру з уламків боєприпасів

Перегляди: 943

Ковалі Юрій та Олег Гребенюки зі Знам'янки створили пересувну інсталяцію з уламків боєприпасів.

«Боєприпаси частково збирав я, коли ми приїжджали до хлопців на позиції, частково мені передавали, коли хлопці приїжджали за волонтеркою до нас, тому що з перших днів ми з братом стараємося допомагати військовим і переселенцям. Інсталяція не тільки наочна, вона ще й з аудіо, ми зробили колонку, яка щохвилини транслює сирену, і чути вибухи й постріли, тобто спочатку лунає сирена повітряної тривоги, потім звук зенітної установки та вибухи», - розповів CBN Юрій Гребенюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Брати створили інсталяцію не лише до роковин повномасштабної війни, вона стосується всього періоду російського нападу, починаючи з 2014 року. Планують показати артоб'єкт і в інших містах, зокрема у Кропивницькому.

Також майстри додали до експозиції фотографії з міст, куди відвозили гуманітарну допомогу. Були у Чернігові, Херсоні, Миколаєві, Одесі, Кураховому, Покровську, Часовому Ярі.

Загалом творчий доробок братів складає понад 30 ковальських виробів, які встановлені на Кіровоградщині: у Суботцях, Дмитрівці, Созонівці, Знам'янці, Кропивницькому.

Як повідомляло CBN, Олег та Юрій Гребенюки створили пам'ятний знак «Дзвін пам'яті», який встановили на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища у Кропивницькому.