Опалювальний сезон на Кіровоградщині може закінчитися раніше

Перегляди: 3284

Якщо температура повітря триматиметься понад +8° протягом трьох днів, то опалювальний сезон на Кіровоградщині може закінчитися раніше, ніж зазвичай прийнято – 15 квітня.

«Є відповідні законодавчі нормативні вимоги. Для нас загалом єдиним критерієм є температура повітря більш ніж +8 протягом трьох діб. Звичайно, за умови настання таких погодних умов, виходячи з розуміння, що зараз у нас війна, а отже дуже обмежені можливості як населення, так і бюджету. Тому, скоріш за все, після відповідного рішення виконкому, опалювальний сезон можуть зупинити раніше, аніж 15 квітня. Але це ж знову має бути управлінське рішення органу місцевого самоврядування. Вимога закону – у тому разі, якщо температура повітря вища, ніж +8, протягом трьох днів, то є законні підстави припинити опалювальний сезон», – зазначив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів в ефірі телемарафону голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишев, опалювальний сезон в Україні планують закінчити на початку квітня.

«Є надії, що зможемо це зробити на самому початку квітня. Але якщо буде холодно, то теплопостачання триватиме. Але ми маємо усвідомлювати, що треба заощаджувати», - зазначив він.

Чернишов додав, що рішення прийматимуть органи місцевого самоврядування.


Джерела: коментар директора КП «Теплоенергетик» Олександра Чельника

голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишев в ефірі телемарафону