У Кропивницькому на центральній площі планують висадити квіткову композицію у формі вишиванки (фото)

Перегляди: 815

У Кропивницькому комунальне підприємство «Благоустрій» планує оновити квіткові малюнки на міських клумбах та висадити квіткову композицію у формі вишиванки на площі Героїв Майдану.

За словами головної агрономки підприємства Альони Ворони, підприємство планує оновити квіткові малюнки на міських клумбах, а площу Героїв Майдану прикрашатиме квіткова композиція з петуній, яка матиме вигляд вишиванки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У цьому сезоні ми висіяли 18 тисяч штук петунії, 17,5 тисячі колеуса, близько 5 тисяч рослин морської цицеронії, а ще чорнобривці, сальвія, гайлярдія лимонна і червона. Загалом це понад 50 тисяч штук парникової продукції. Ці квіти цьогоріч переважатимуть на міських клумбах», - розповіла Альона Ворона.

Також у місті реконструюватимуть клумби, газони та висаджуватимуть дерева. Цьогоріч фахівці підприємства планують виростити 75 тисяч рослин розсадою, яку висадять на міських клумбах.

Квіти висаджуватимуть навесні та влітку у сквері «Чорнобиль», на газонах площ Героїв Майдану, Соборній, Театральній, перед міською радою, на території історико-меморіального комплексу Фортеця «Святої Єлизавети», у сквері Шевченка, на алеї між вулицями Попова та Жадова, на бульварі між вулицями Пацаєва та Героїв-рятувальників, на об’їзних колах біля аеропорту, 101-му мікрорайоні. На території парку Захисників правопорядку висадять 1000 кущів спіреї.

«На клумби та газони потрібно буде підсипати землею і зробити укріплення бордюрного каменю, який відділяє клумбу від дорожнього покриття. Це і безпека руху, і чистота проїжджої частини», - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook