Волонтери Krop:Hub влаштували акцію «Розмалюй Шевченка» (фоторепортаж)

Перегляди: 607

У кропивницькому волонтерському осередку Krop:Hub влаштували захід до 209-ї річниці з дня народження Кобзаря – арттерапію «Розмалюй Шевченка» за ескізами робіт Олександра Грехова.

«За творчістю Олександра Грехова ми слідкуємо давно і часто використовували його матеріали у різних наших заходах і з початком повномасштабного вторгнення рф цей митець став популярним, тому що через свої малюнки він лаконічно висвітлював різні ситуації. І днями я побачила у нього на сторінці у Фейсбук допис, що він надає охочим доступ до розмальовок за його ескізами. Я з ним списалася, він надав онлайн-доступ до своїх робіт. Вирішили провести саме такий захід тому, що академічна певна присутня завжди щодо Шевченка, є певний монументалізм, а хотілося показати те, що не зважаючи на зміну епох, так чи інакше філософія Шевченка залишається актуальною», - розповіла CBN Катерина Колтунова, волонтерка осередку Krop:Hub, заступниця начальника Кіровоградської ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розфарбовані малюнки волонтери планують надіслати у посилках, які відправляють військовим на фронт.

Олександр Грехов – український художник, від 2017 року створює ілюстрації. Виставка «Квантовий стрибок Шевченка» відкрилася у лютому 2019 року на станції метро Тараса Шевченка у Києві. Тоді не всі пасажири метро сприйняли образи Кобзаря, перевтіленого в Дарта Вейдера, Девіда Бові, Ейнштейна та інших історичних і вигаданих персонажів. Плакати знищили, а цей інцидент набув розголосу.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.