На Кіровоградщині судитимуть членів злочинної групи, які організували наркотрафік до в’язниці (фото)

Перегляди: 2242

Шістьох членів організованої злочинної групи, які налагодили канал постачання наркотиків до колонії, судитимуть на Кіровоградщині.

Злочинну організацію створив ув`язнений, який організував та контролював канал надходження на територію установи заборонених речей, наркотичних засобів та психотропів - метадону, канабісу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Злочинець залучив до організації інших в’язнів та осіб з волі, між якими розподілив ролі та обов`язки щодо придбання, переправлення та маскування наркотичних засобів, які на територію колонії потрапляли у посилках, замасковані у продукти харчування, ліки та засоби гігієни.

Дії членів злочинного угрупування кваліфікували як незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 3 ст. 307) та створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній (ч. 2, ч.5 ст. 255 КК України.)

Організатору загрожує до 15 років позбавлення волі, членам угрупування до 12 років ув’язнення.

Як повідомляло CBN, правоохоронці припинили діяльність злочинної організації на чолі з так званим «смотрящим» за виправною колонією 23 вересня 2022 року.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура.