У Кропивницькому попрощалися з пілотом штурмовика, який направив свій літак на скупчення ворожої техніки (фото)

Перегляди: 10418

Сьогодні, 11 березня, у Кропивницькому попрощалися із підполковником Олександром Жибровим, який був командиром ескадрильї Су-24.

Олександр Жибров походив з династії військових льотчиків, тому після закінчення Кропивницької школи №8, вступив до Харківського інституту повітряних сил.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після навчання пройшов шлях від старшого льотчика до командира ескадрильї Су-24. Виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС.

24 лютого підполковник виконував бойові завдання у небі над Херсонщиною. Там він знищив одну з механізованих колон росіян. Але його літак теж зазнав вогневого ураження, можливості катапультуватися пілот вже не мав. Його штурмовик впав на скупчення ворожої техніки.

За особливу мужність та самовідданість, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 26 березня 2022 року підполковника Олександра Жиброва посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.


Джерело: Кропивницька міська рада