На Кіровоградщині викрили на хабарі посадовців Державного агентства меліорації та рибного господарства України

Перегляди: 5129

Співробітники Кіровоградського управління СБУ спільно з ДБР затримали начальника одного з відділів та інспектора місцевого управління Державного агентства меліорації та рибного господарства.

Посадовців затримали «на гарячому», під час отримання хабаря у розмірі 40 тис. грн. За цю суму чиновники обіцяли представникам рибопромислових та браконьєрських бригад не перешкоджати їм займатися виловом риби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією слідства, посадовці Державного агентства рибного господарства налагодили схему вимагання хабарів як з офіційного рибальського бізнесу, так і з браконьєрів. Системно вони вимагали з перших щомісячну платню за неперешкоджання у рибальстві. Крім того, держслужбовці сприяли браконьєрам у незаконному вилові риби, зокрема продавали їм заборонені знаряддя лову, які вилучали у ході рибоохоронних рейдів.

Найближчим часом зловмисникам повідомлять про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).


Джерело: коментар пресслужби СБУ

Фото: Кіровоградська обласна прокуратура