Копію старовинного вінка з Кіровоградщини презентують у Нью-Йорку

Перегляди: 899

Олександрійська майстриня Олена Мітюріна відтворила копію старовинного воскового вінка, привезеного з експедицій Етнолабораторії «Баба Єлька», який презентують на культурно-економічному заході у Нью-Йорку.

«Олена - це дуже потужна людина з власною історією повернення до українського, ми дуже вдячній їй за те, що взяла до своїх рук наші вінки. Для Етнолабораторії "Баба Єлька" вона виготовила вже три репліки, всі їх можна побачити у нас у колекції. Саме цей, який ви бачите - із Новомиргородської громади, ми колись відкупили його в колекціонера. На жаль, ми не знаємо, кому він належав і хто була його власницею, і це велика проблема сучасних збирачів та поплуризаторів традиційної культурної спадщини - атрибуція знахідок», - розповіла CBN співзасновниця Етнолабораторії «Баба Єлька» Інна Тільнова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«i am u are» - масштабний проєкт про креативну економіку України в США. Його головна мета - презентація сучасної країни та її креативників під час триденного заходу 24–26 березня 2023 року у Skylight at Essex Crossing, розташованому в центрі Нижнього Іст-Сайду -району з понад сторічною історією, що втілює автентичність Нью-Йорка і де народжуються світові модні, культурні та кулінарні тренди.


Джерела: Інна Тільнова у коментарі CBN, Олена Мітюріна у Facebook