У Кропивницькому релокований з Маріуполя виш відкрив курси з української мови

Перегляди: 568

Вчора, 14 березня, у Донецькому державному університеті внутрішніх справ розпочали роботу курси з вивчення української мови.

«Кожне заняття складається із двох блоків: перший блок — теоретичний, де ми вивчаємо різноманітні правила і закріплюємо їх на вправах, другий блок — розмовна тема. Ми розробили тематичний план, де вивчається культура України, різноманітні письменники, другу частину заняття ми спілкуємось на цю тему. Вивчення однієї граматики та прав не дуже ефективно, люди мають говорити», - розповіла професорка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Юлія Короткова

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На курси набралася повна група з 25 осіб.

Згідно з рекомендацією міністерства освіти України у вишах рекомендують відкривати курси української мови для внутрішньо переміщених осіб, втім у виші таке навчання проводять для всіх охочих. Записуються на курси як з метою використовувати знання у роботі, так і в побуті, для себе.

Курси у Донецькому державному університеті внутрішніх справ організували вдруге, першу групу з 25 осіб набирали у серпні минулого року, у грудні вони вже закінчили навчання.

Донецький державний університет внутрішніх справ – заклад вищої освіти, що готує фахівців-правоохоронців для роботи в Національній поліції та юристів, економістів, управлінців – для цивільних установ долучився до цієї ініціативи у серпні 2022 року. Після початку повномасштабного вторгнення росії навчальний заклад релокували до Кривого Рогу та Кропивницького.


Джерело: Юлія Короткова у коментарі CBN