У Кропивницькому в музеї показали сценічні костюми ансамблю «Ятрань» (фоторепортаж)

Перегляди: 1381

У Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї провели творчу зустріч, під час якої показали костюми ансамблю «Ятрань».

Основною темою зустрічі була культура в умовах війни, крім того, обговорювалась художня діяльність ансамблю «Світанок». Захід проводив Максим Печененко, художній керівник та головний балетмейстер народного хореографічного ансамблю «Світанок».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Аутентичні представленим костюми об`їздили увесь світ. У 1977 році ансамбль «Ятрань» побував у гастролях у Сполучених штатах, Канаді, Великій Британії. З концертом який представляв номери з усієї України — закарпатський танець, гопак, гуцульський танець, буковинський танець показували українську культуру у найбільших залах перечислених країн», - розповіла завідувачка музеєм історії українського хореографічного мистецтва Оксана Чонтай.

Як розповів Максим Печененко CBN, «Світанок» продовжує свою роботу в умовах війни, велика частина репетицій проводиться у бомбосховищі.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.