Підрядника з Олександрії підозрюють у привласненні майже 3 млн грн на ремонті доріг

Перегляди: 1445

Керівника підрядної організації з Олександрії підозрюють у заволодінні майже 3 млн грн на ремонті доріг.

За версією слідства, підрядник у змові з інженером, який є його сином, привласнив 3 млн грн бюджетних коштів. Загальна сума фінансування робіт — 50 млн грн. Спільники неякісно виконували або не виконували роботи з ремонту автомобільних доріг загального користування, при цьому вносячи відомості про виконані роботи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За висновками судової будівельно-технічної експертизи загальна сума збитків, спричинених злочинними діями підозрюваних, становить 2,8 млн грн.

Керівнику підрядної організації та інженеру повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 - заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах та службове підроблення - ч. 1 ст. 366 КК України.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура