У Кропивницькому колишнього керівника водоканалу підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до мільйонних збитків

Перегляди: 1424

Колишнього генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Романа Ілика підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, що спричинило збитки на суму 3,7 млн грн.

За версією слідства, підозрюваний оплатив за кредитні кошти Міжнародного Банку реконструкції та розвитку автомобілі марки ГАЗ за завищеними цінами. Так, в якості оплати за контрактом, перерахував понад 9 млн грн за автомобілі марки ГАЗ та лабораторії на їх базі, що перевищило ціни виробників на суму 3,7 млн грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

CBN звернулося за коментарем до самого Романа Ілика.

«Будь-хто має право будь-кого підозрювати. А ця підозра це їх абсолютна профанація. Тому що вони протягом п'яти років ведуть цю справу, двічі її вже закривали. Відкрили утретє і звинувачують мене у чомусь незрозумілому. Я не погоджуюся зі звинуваченнями. На руках у підприємства «Дніпро-Кіровоград» є висновок Держаудитслужби, що ніяких порушень по тих закупівлях не виявлено. Є також висновок Державної рахункової палати. Але якщо хтось вважає, що там є порушення, то я готовий відстоювати свої права у суді», - зазначив Роман Ілик.

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури директору повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) КК України.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура

коментар колишнього директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Романа Ілика