Директор «Теплоенергетика»: «27 березня ми почнемо консервацію ТЕЦ»

Перегляди: 840

Директор «Теплоенергетика» Олександр Чельник розповів про завершення опалювального сезону у Кропивницькому.

«Все залежить від температури. Відповідно до середньодобової температури ми і сьогодні можемо спинити опалювальний сезон. Але у понеділок ще очікується похолодання, то ми з тих лімітів газу, що маємо до кінця місяця, скоріш за все будемо ще працювати. Це знову ж таки рішення не лише моє одноосібне: є ще відповідні рішення керівництва міста. Зараз очікувано опалювальний сезон триватиме до кінця березня. З коригуванням, залежно від тої температури, яка буде складатися по факту», - сказав Олександр Чельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив посадовець, у денний час підприємство призупиняє малі котельні, але ТЕЦ, через специфічність та особливості її технологічного обладнання, зупинити не можна.

«Чому ми продовжуємо опалення у таку погоду? Бо ТЕЦ не може працювати нижче певних показників - просто зупиниться станція. Вона працюватиме до понеділка, потім розпочнеться процес консервації. Буде знижуватися температура теплоносія, але він ще циркулюватиме по теплосистемі. А щодо інших котелень, у залежності від того, що буде з понеділка, приймемо рішення: якщо спиняти - то спинимо, якщо ні - до кінця березня у нас ще є обсяги газу, які ми можемо використовувати для опалення», - зазначив директор «Теплоенергетика».


Джерело: коментар Олександра Чельника CBN