У Кропивницькому створили петицію про обробку парків від кліщів

Перегляди: 941

Сьогодні, 24 березня, на онлайн платформі місцевих петицій «E-Dem» створили петицію з проханням провести акарицидну (від кліщів) обробку парків, скверів та прилеглих до них ділянок.

«Щороку у Кропивницькому діагностують випадки інфекційного захворювання на бореліоз або хворобу Лайма, яка як для людини, так і тварин є вкрай небезпечною. Потрапляючи в організм людини від укусу іксодового кліща, борелії уражають шкіру, нервову систему, опорно-руховий апарат і серце. До того ж, хвороба Лайма нерідко має хронічний, рецидивний перебіг, - йдеться у петиції. - У прогресивних містах України навіть попри воєнний стан, комунальні служби систематично щонайменше двічі на рік проводять акарицидну обробку парків, скверів і прилеглих до них територій. Таким чином унеможливлюють зростання популяції кліщів».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Авторка петиції Олена Данилишин зазначає, що наразі інших шляхів, окрім акарицидної обробки, для боротьби з іксодовими кліщами немає, оскільки погодні умови – теплі зими – сприяють їхньому виживанню і подальшому розмноженню.

«Звертаємося до виконавчої влади Кропивницького, а також до депутатського корпусу терміново вжити заходів і, відповідно до рекомендацій фахівців, провести першу акарицидну обробку у квітні – перед першою активністю кліщів, а другу – восени, коли членистоногі готуються до сплячки», - написала Олена Данилишин.

Нагадаємо, у Кропивницькому інфікований бореліозом кліщ вкусив 7-річного хлопчика.


Джерело: «Петиція провести акарицидну (від кліщів) обробку парків, скверів та прилеглих до них ділянок» на сайті місцевих петицій «E-DEM»