На Кіровоградщині СБУ викрила схему продажу агропродукції, яка завдала збитків на 28,5 млн грн (фото)

Перегляди: 3008

Служба безпеки України в Кіровоградській області спільно з НАБУ викрила злочинну схему, яка полягала у продажі державної агропродукції комерційним структурам за заниженими цінами.

Організована у 2021 році керівництвом держпідприємства Інституту сільського господарства степу Національної академії аграрних наук України схема завдала збитків державному бюджету на понад 28,5 млн грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадовці реалізували представникам афілійованої фірми партію агрокультур за штучно заниженою у декілька разів вартістю. Ініційована СБУ судова експертиза підтвердила факт злочинної діяльності та розмір державних втрат. Під час обшуків правоохоронці знайшли документи та інші матеріали, які підтверджують факт оборудки.

Директору держпідприємства, головному бухгалтеру, керівнику підконтрольної комерційної структури та заступнику директора Наукового інформаційно-аналітичного центру Національної академії аграрних наук повідомили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

За інформацією, опублікованою в телеграм-каналі Національного антикорупційного бюро України мова йде про ДП «ДГ Ставидлянське», яке укладало договори на постачання пшениці та насіння соняшнику пов’язаній із ними ТОВ.


Джерело: Управління СБ України в Кіровоградській області у Facebook