У кропивницькому Музеї мистецтв малюють картину-лот для Великоднього благодійного аукціону (фоторепортаж)

Перегляди: 714

Сьогодні, 7 квітня, у Музеї мистецтв Кропивницького малюють картину-лот для Великоднього благодійного аукціону.

«Традиційно напередодні Великоднього благодійного аукціону ми створюємо колективну картину на майстеркласі. Склалася традиція, що такий лот є своєрідною родзинкою цього заходу. Кожного разу ми обираємо тему, яка близька до Великодня. Це може бути храм, паска, крашанки. Сьогодні проводимо захід у день свята Благовіщення. Аукціон у нас спільно із фондом «Янгол життя». Тому обрали головним мотивом нашої композиції - янгол, який летить над землею, і оберігає Україну. Малюємо  професійними олійними фарбами», - розповів CBN член Національної спілки художників України Анатолій Кімнатний.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Долучитися до малювання картини можуть усі охочі.

«Напередодні Великодня, у середу відбудеться 12-тий Великодній благодійний аукціон. Ми його започаткували із 2009-го року. Але минулі три роки його не проводили з різних причин – пандемія та війна. У цього аукціону є відмінність від інших, бо тут благодійниками виступають не тільки ті, хто купують роботи, а і ті, хто приносить картини. Тобто художники виступають меценатами. На сьогодні поки невідомо, яка загальна кількість лотів буде, бо ми їх ще збираємо. Мета цього заходу, як завжди - цільова допомога. Цього разу збираємо кошти для онковідділення в дитячій лікарні», - розповіла заступниця директора музею з наукової роботи Ганна Осіпова.


Фото: Ігоря Філіпенка, CBN