До Кропивницького в рамках пішохідної експедиції завітав вчений-мандрівник (фоторепортаж)

Перегляди: 836

Український мандрівник Сергій Гордієнко в ході трансукраїнської пішохідної експедиції «Україна – фортеця Європейської свободи» завітав до Кропивницького.

Експедицію чоловік почав 25 березня у Дніпрі. За день він проходить від 15 до 40 кілометрів, все необхідне везе у сконструйованому ним візку, ночі проводить у наметі. Після Кропивницького 65-річний мандрівник планує зупинитися у Черкасах. До травня мандрівник планує дійти до Говерли, найвищої точки України, щоб закріпити там прапор експедиції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дорогою Сергій Гордієнко зупинятиметься у містах України, де розповідатиме школярам, студентам, журналістам про техніки і психологію виживання.

«Я був народжений для цього. Людина народжена для того, щоб терпіти біль невдачу, щоб після цього перероджуватись. Днями я зустрівся з військовим, якому ампутували ногу. Він свято вірить в те, що коли одужає, вступить у військове училище та буде навчати майбутніх офіцерів. Найголовніше - це віра, я вірю в наших людей, які борються. Вісім моїх учнів загинули за те, у що свято вірили, тому я і йду — бо вірю», - розповів під час зустрічі з журналістами Сергій Гордієнко у Кіровоградському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій.

Сергій Гордієнко є дійсним членом ООН, ЮНЕСКО, двічі досягав Північного полюса у 1995 та 1998 роках, став першим українцем, який підняв український прапор на антарктичній дослідницькій станції імені Академіка Вернадського, здійснив семимісячний перехід вздовж Антарктичного півострова. Протягом 1999-2000 пройшов вздовж всієї Південної Америки (приблизно 17 тисяч кілометрів).

Фото Ігоря Філіпенка,CBN