На Кіровоградщині судитимуть підрядника за привласнення 300 тис. грн на ремонті лікарні

Перегляди: 806

Підрядник, ремонтуючи приймальне відділення лікарні в Олександрії та сільську амбулаторію, привласнив майже на 300 тис. грн бюджетних коштів.

У 2020 році товариство, яке очолював обвинувачений, виграло тендер на виконання будівельних робіт з реконструкції приймального відділення центральної міської лікарні в Олександрії. Попри те, що роботу виконували не повністю, директор ТОВ вніс в акти виконаних робіт неправдиві відомості. На підставі підписаних ним документів на рахунок ТОВ перерахували майже 130 тис. грн бюджетних коштів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У такий же спосіб спритник нажився на бюджеті, ремонтуючи сільську амбулаторію у селищі Велика Скельова Олександрійської громади. За тією ж схемою підрядник привласнив 151 тис. грн.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно директора товариства за незаконне заволодіння чужим майном, вчинене шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та за видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нині обвинуваченому загрожує до 5 років позбавлення волі.


Джерело: сайт Кіровоградської обласної прокуратури