У Світловодській громаді рятувальники допомагають долати наслідки підтоплення (фото)

Перегляди: 1574

На територіях Світловодської та Онуфріївської громад підтоплено 323 домогосподарства та 87 дачних будинків, наслідки допомагають долати рятувальники.

Найбільшого підтоплення у Світловодську зазнали садові товариства «Аврора» та «Дніпро 2». За інформацією Кіровоградської ОВА ситуація в Онуфріївській громаді — контрольована, рівень води поступово знижується.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

18 квітня бійці 17-ї пожежно-рятувальної частини міста Світловодськ допомогли жителям дачного масиву “Аврора”. Щоб зашкодити воді підтоплювати житловий масив рятувальники вибудовували греблю із мішків з піском.

«Будинки та господарства побудовані з порушенням всіх вимог, без належних документів. На даний час звернень від мешканців дачних кооперативів до Світловодської міської ради немає», - розповів про ситуацію у Світловодській громаді начальник управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Слінченко.

«Точно сказати про дату, на яку припаде пік водопілля, неможливо, тому що це – процес гідродинаміки, тобто руху води по руслу. У нас є, за прогностичними даними, період 10 днів, з 18 по 28 квітня. Саме в цей період ми очікуємо проходження максимальних рівнів», – пояснив начальник відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру Ілля Перевозчиков.

Наразі у Київській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Запорізькій області оголосили червоний та помаранчевий рівні небезпеки.

Як повідомляло CBN раніше, 16 квітня рятувальники човном евакуювали жінку з підтопленого дачного будинку на території садового товариства «Будівельник», що у Світловодську.


Джерело: ДСНС України у Facebook, Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області у Facebook, Кіровоградська ОВА у Telegram