На Кіровоградщині знизився рівень захворюваності на COVID-19

Перегляди: 821

На Кіровоградщині зафіксували зниження на 12 % захворювання на COVID-19 у порівнянні з минулим тижнем. Про це сьогодні, 24 квітня, під час брифінгу повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

«За попередній тиждень зафіксували зниження на 12 % захворювання на COVID-19 у порівнянні з минулим. Але якщо на попередньому тижні завантаженість ліжок в опорних закладах була 9 %, то за минулий тиждень – 8, 01 %, - розповіла Надія Оперчук. - За минулий тиждень зареєстрували 305 нових випадків COVID-19, серед захворілих 15 % були щепленні однією дозою вакцини, інші 85 % не вакциновані. 52,4 % дорослого населення Кіровоградщини зробили першу дозу вакцини проти на COVID-19. У Кропивницькому вакцинувалися 73,3 %. На квітень ми забезпеченні повністю вакцинами, аби проводити рутинні щеплення та від COVID-19. Отримуємо партії вакцин щомісяця».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами начальниці відділу охорони материнства і дитинства та імунопрофілактики департаменту охорони здоров'я ОДА Антоніни Кодрул, на Кіровоградщині розпочали вакцинацію дітей із п’яти років. Раніше робили вакцинацію дітям із 12 років. Першу дозу вакцини отримали 3810 дітей віком від 5 років до 17 років. Дві дози - 2970 дітей. На сьогодні в наявності є такі вакцини проти COVID-19: CoronaVac, Pfizer дитячий та дорослий та Johnson.