Одвічне питання: чим iPhone кращий за смартфони на Android

Перегляди: 2933

Android від Google та iOS від Apple – дві конкуруючі операційні системи для смартфонів. Остання версія iOS 16 пропонує багато покращень та нових функцій для цінителів iPhone. А новинка 2023 року – Айфон 15, про дату виходу якого, ціни та характеристики можна дізнатися на сайті “Цитрусу”, працюватиме на iOS 17. Про функціонал і покращення цієї ОС ми можемо поки що тільки здогадуватися.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ключові переваги iOS для покупців

Оновлення

Однією з головних переваг є регулярне оновлення ОС. Apple постійно випускає нові версії для розширення функцій та виправлення помилок. На відміну від Android, де оновлення поширюються різними виробниками і моделями смартфонів, оновлення "яблучної" ОС доступні всім користувачів iPhone одночасно і без затримок.

Швидкість роботи

Однією з головних проблем Android є фрагментація. Це означає, що різні виробники використовують різні версії Android. Це призводить до низької продуктивності та поганої оптимізації програм. iOS забезпечує високу швидкість роботи та швидке завантаження програм завдяки оптимізації апаратного та програмного забезпечення.

Приватність та безпека

Apple постійно вдосконалює функції безпеки та конфіденційності, щоб захистити користувачів від витоку даних. iOS пропонує такі функції, як захищений режим, двофакторна автентифікація, блокування програм паролем. Apple не передає дані користувачів третім особам з рекламною метою.

Єдина екосистема додатків 

Однією з переваг ОС на iPhone є екосистема додатків. Якість програм для iOS часто вища, ніж для Android. Це пов'язано з тим, що процес розробки додатків для iPhone простіший та однорідніший, завдяки чому розробникам легше працювати з цією системою.

Оптимізація під апаратне забезпечення

iOS оптимізована для апаратного забезпечення iPhone, що забезпечує високу продуктивність та тривалий час роботи від батареї. Крім того, розробники програм мають можливість оптимізувати свій програмний продукт для певних моделей iPhone.

Сильні сторони Android

Налаштування

Користувачі можуть налаштовувати смартфони Android відповідно до власних потреб та переваг, вибираючи різні ярлики, віджети та теми оформлення.

Різноманітність пристроїв

Покупці спроможні підібрати смартфон під власні потреби та бюджет. Ціни на телефони стартують від двох-трьох тисяч гривень. Айфони ж відомі своєю дорожнечею.

Гнучкість 

Творці ПЗ під Андроїд мають свободу у виборі технологій та інструментів для розробки продукту. Google Play маркет містить безліч різноманітних програм. На AppStore їх у рази менше.

Чому ж iOS краще

Причини очевидні:

  • вища швидкість роботи;
  • оптимізація під апаратне забезпечення та екосистему Apple;
  • безпека та захист конфіденційності на першому місці;
  • ексклюзивність – Айфони популярні в США та Канаді, а це сотні мільйонів заможних користувачів.

Як бачимо, покупка iPhone – це можливість оцінити усі плюси фірмової ОС Apple. Від виходу iPhone 15 на iOS 17 у вересні 2023 року багато фанати “яблучної” продукції очікують істотних покращень та нових виняткових можливостей.