Поліцейські Кіровоградщини затримали одесита, який обдурив пенсіонерку зі Світловодська

Перегляди: 1199

На Кіровоградщині поліцейські затримали 46-річного одесита, який ймовірно скоїв шахрайство відносно 87-річна жительки Світловодська.

Потерпілим, які мешкали одиноко, телефонував незнайомий чоловік, представлявся лікарем і розповідав вигадану історію про те, як їхні рідні потрапили в аварію, внаслідок якої серйозно травмувалися. На проведення операції потрібна значна сума коштів і він, начебто як лікар, готовий прислати «представника», щоб забрати необхідні гроші.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У таку пастку шахрая-гастролера потрапила 87-річна жителька міста Світловодськ. У розмові їй повідомили про те, що родичка потребує коштів на лікування. Згодом на порозі квартири з’явився невідомий чоловік, який взяв у жінки заощадження та втік.

«Про пригоду поліцейським повідомила онука потерпілої. На місце події  виїхала слідчо-оперативна група, представники карного розшуку та дільничний офіцер. Співробітники відділення поліції № 1 у Світловодську встановили особу шахрая та його можливий напрямок руху. За орієнтуванням автомобіль, яким пересувався зловмисник, правоохоронці зупинили. Кривдником літньої жінки виявився 46-річний житель Одеської області», - розповів начальник відділення поліції № 1 міста Світловодськ Андрій Гулий.

За фактами протиправних дій поліцейські розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», та перевіряють особу на причетність до вчинення аналогічних злочинів.


Джерело: сайт ГУН Поліція Кіровоградської області