У Кропивницькому відбулася генеральна репетиція до нової вистави театру сатири (фоторепортаж)

Перегляди: 1121

Учора, 28 квітня, у Кропивницькому Муніципальний театр сатири провів генеральну репетицію вистави «По Ревізії». Вистава буде сьогодні о 16:00 в залі федерації профспілок, Преображенська, 4.

«Сьогодні у нас генеральна репетиція до вистави, яка відбудеться завтра. Це вистава за п'єсою Марка Кропивницького «По Ревізії», - розповідає художній керівник, режисер, постановник муніципального театру сатири Роман Бутовський. - Це одна з найвідоміших п'єс корифея. Ми все ж таки вирішили долучитися до творчості наших корифеїв, і вважаємо, що така робота має бути в кожному театрі. Задіяли у виставі шість акторів. На початку роботи задумував, аби був присутній оповідач. Але далі вирішив, що буде лише голос, який озвучує і робить підводки до кожної сцени. Цього разу ми залучили балетну групу – це двоє хлопців та дві дівчини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Щодо ідеї п’єси. Сама вистава починається зі слів оповідача, стосовно урядовців, чиновників. Начальство - це сатира на минуле та сучасне керівництво. Все-таки ми всі знаємо, що бюрократія - це така складна і не зовсім приємна річ. Марко Кропивницьий висмієює начальство. Прототипів у нас немає. Це такі збірні образи. Сама сатира у цій виставі нагадує, що треба залишатися людьми».

Муніципальний театр існує з вересня 2021 року. До того він працював, як громадська організація – Сучасний театр сатири.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.