«Кіборг» з Кропивницького виступить на «Іграх нескорених» у Німеччині

Перегляди: 1062

Захисник Донецького аеропорту із Кропивницького Юрій Савельєв здобув перемогу у змаганнях з настільного тенісу під час відбору до національної збірної на «Ігри нескорених».

Змагання проходили у Львові, восени наші бійці у складі національної збірної представлятимуть Україну в Дюссельдорфі на міжнародних Invictus Games.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Юрій Савельєв - сержант Збройних сил України, захисник Донецького аеропорту. Згодом, коли їх направили в іншу "гарячу точку", 3 червня 2014 року отримав важкі поранення під час виконання завдань за призначенням в зоні проведення ООС у селі Красний Лиман, Луганській області.

Командир відділення Юрій Савельєв зі зведеною групою слідували до блокпоста. Юрій йшов в головному дозорі, та під час слідування попали в засідку. Старший сержант Савельєв взяв ініціативу по відбиттю атаки в свої руки, але при відході в нього влучили дві ворожих кулі. Його госпіталізували до Харкова, а згодом направили літаком на лікування до Києва.

Юрій довгий час був паралізований через поранення хребта, в нього була роздроблена ліва рука, поранена печінка і підшлункова залоза. Згодом він переніс першу операцію з чищення хребта від осколків і знаходився в київському військовому госпіталі.

«Ігри нескорених» — міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, у яких беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани. Були засновані принцом Гаррі. Перші Ігри нескорених відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.


Джерела: телеграм-канал депутата Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги

фейсбук-сторінка 3-го полку спецпризначення імені князя святослава Хороброго