У Кропивницькому суд змінив запобіжний захід обвинувачуваному в поширенні наркотиків у слідчому ізоляторі

Перегляди: 933

Учора, 4 травня, Апеляційний суд у Кропивницькому розглянув апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу суду від 11 квітня 2023 року про застосування до звинувачуваного - Арсена Мартиросяна - запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На засіданні були судді Руслан Бондарчук, Ірина Олексієнко та Віктор Онуфрієв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними кримінального провадження, Мартиросяна обвинувачують в умисному встановленні та поширенні злочинного впливу, вчиненому в установі виконання покарань частина 2 статті 255-1 Кримінального кодексу України (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній). Нині підозрюваний перебуває в СІЗО.

«На моє переконання справа є сфабрикованою, що ми зараз і доводимо в Кіровському районному суді. Уже провели підготовче засідання і призначили для розгляду по суті. Коли Арсена затримували за ч. 2 статті №255 (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці)). Вранці прийшли працівники оперативного підрозділу з ухвалою на обшук, я повідомив, що зараз з’явиться адвокат. Обшуки провели без адвоката. Знайшли пакетик із метанолом, повідомив про це експерт. У цей час Арсен перебував під цілодобовим домашнім арештом за місцем проживання. Прошу суд задовольнити мою апеляційну скаргу: змінити міру запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт за місцем проживання Арсена», - сказав під час судового засідання адвокат Олег Паіцика.

«Я вважаю, що суд першої інстанції виніс законно обґрунтоване рішення. Під час досудового слідства неодноразово перевіряли законність тримання під вартою. Під час судових проваджень перевіряли законність тримання під вартою. Висновок залишили такий, що доцільно тримати особу під вартою, адже є ризики й наявна обґрунтованість на даний час обвинувачення. Тому прошу залишити без змін ухвалу суду першої інстанції», - додав прокурор Станіслав Запорожець.

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, застосувавши до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 червня 2023 року з покладанням додаткових обов’язків.

Як повідомляло CBN, Арсена Мартиросяна обвинувачують у тому, що він 2 листопада 2016 року біля нічного клубу «Вельвет» стріляв у жителів Кропивницького. Один чоловік загинув, його товариш, який кілька днів перед цим повернувся з АТО, отримав тяжкі поранення.