В Україні змінять умови складання іспитів на водійські права

Перегляди: 759

У сервісних центрах МВС змінять умови складання іспитів на водійські права. На цьому тижні Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував проєкти, над якими працюватиме відомство впродовж року. Нововведення зокрема торкнуться екзаменаційної діяльності сервісних центрів МВС.

Планують, що в Україні буде 55 сучасних екзаменаційних хабів — з сучасними комп’ютерами для складання теорії та з сучасними авто для здачі практичних іспитів. Екзаменаційні класи для перевірки теоретичних знань обладнають системами перехресної відеофіксації із записом звуку: чотири камери в різних кутах і без «сліпих» зон та face-ID при вході. Це унеможливить втручання в теоретичний іспит сторонніх осіб. Ніяких змін в теоретичній підготовці не буде. Автівки сервісних центрів МВС для складання практичних іспитів оснащать камерою спостереження з кутом огляду 360° та фіксацією звуку в салоні, трекером та відеореєстраторами попереду і позаду. Камера в салоні фіксуватиме положення рук і ніг кандидата у водії, рук і ніг екзаменатора сервісного центру МВС.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Оптимізація екзаменаційної діяльності не передбачає загальне скорочення кількості сервісних центрів МВС по Україні. Всі 148 сервісних центрів МВС, як надавали послуги з обміну чи відновлення посвідчень водія, з реєстрації транспортних засобів, з виготовлення та зберігання номерних знаків, так і надаватимуть.

Зміни торкнуться лише тих сервісних центрів МВС, де немає достатньої навантаженості, тобто існує простій екзаменаційних класів та екзаменаційних машин. Пілотний проєкт стартує в 4 регіонах уже влітку, а потім масштабується на всю Україну до кінця року.

Ще одна законодавча ініціатива в рамках проєкту стосується обмеження у кількості спроб для складання практичного іспиту. Зараз їх — три. А планують, що в можна буде складати практичний іспит необмежену кількість разів протягом двох років, поки є чинним свідоцтво про закінчення автошколи.


Джерело: Регіональний сервісний центр МВС в Кіровоградській області