У Кропивницькому встановлять меморіальну дошку загиблому отаману Буго-Гардівської паланки

Перегляди: 595

У Кропивницькомму на фасаді будівлі Південного міжорегіонального управління Міністерства юстиції за адресою: вулиця Театральна, 6/7 встановлять меморіальну дошку крайовому отаману Буго-Гардівської паланки Українського козацтва Віктору Шарому. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні учора, 9 травня.

Про встановлення меморіальної дошки клопотало Кіровоградське обласне Товариство політв'язнів і репресованих.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Меморіальну дошку Віктору Шарому розробила студія мистецтв «Арт Казаченко». Сама дошка буде об'ємно-рельєфною з профілем крайового отамана та інформаційним написом.

Крайовий отаман Буго-Гардівської паланки Українського козацтва, секретар Кіровоградської обласної організації Спілки офіцерів України, боєць Української добровольчої армії Віктор Шарий загинув 18 грудня 2022 року в бою під Бахмутом. За плечима мав понад двадцяти років вислуги у військах спеціального призначення, до початку повномасштабного вторгнення брав участь в бойових діях на Донбасі.

Мав медалі II-III ступенів «За бездоганну службу»,«За відмінну військову службу» II ступеня, відзнаки «Ювілей спеціальної розвідки», «25 років незалежності України», Кіровоградської області «За мужність і відвагу» .

[caption id="attachment_155398" align="alignnone" width="640"] Віктор Шарий[/caption]


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook