У Кропивницькому представили проєкт реконструкції Алей Слави

Перегляди: 844

У Кропивницькому завершили розробку проєкту реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців на територіях Рiвнянського та Далекосхідного кладовищ.

Робота над проєктом реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців розпочалась влітку минулого року, коли розробником-підрядником визначили ТОВ «Енергоплюс-Люкс».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Готові напрацювання представив ініціативній групі - рідним загиблих військових - заступник міського голови Олександр Вергун. За його інформацією, меморіальний комплекс на Далекосхідному кладовищі (сектор, де зараз ховають військових) згідно з проєктом реконструкції буде ідентичний до комплексу на Рівнянському кладовищі — матиме вхідну групу з іменами всіх похованих воїнів, з алеями, доріжками між могилами, з огорожею. З протилежного боку планують облаштувати майданчик для паркування, а по периметру комплексу висадити туї та встановити лавочки й урни.

Загальна площа ділянки - 0,548 га, вартість проєкту реконструкції - 25 мільйонів.

Розроблений проєкт передбачає також облаштування частини сектору почесних воїнських поховань на Рівнянському кладовищі. Вартість цього проєкту - 3,1 мільйона гривень, площа ділянки - 0,063 га.


Джерело: фейсбук-сторінка Кропивницької міської ради