Журналіст родом з Кропивницького взяв участь у створенні інтерактивної мапи російських воєнних об'єктів у Криму

Перегляди: 503

Журналісти медіа «Крим. Реалії», серед яких і кропивничанин Ігор Токар, спільно з «Радіо Свобода» розробили інтерактивну мапу російських військових об'єктів у Криму.

За словами Ігоря Токаря, робота над створенням мапи тривала близько пів року і продовжиться аж до деокупації Криму. На мапі зібрали понад 200 військових об'єктів росіян, які розміщуються у Криму. Головна фішка мапи - вона дозволяє з точністю до метра дізнатись, де саме ці об'єкти розміщені, хто на них базується та як вони виглядають зовні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наш проєкт зокрема орієнтований на кримчан. Інформація з мапи послугує тому, щоб люди у випадку "бавовни" чи пожеж на військових обʼєктах, розуміли, що у них є по сусідству і могли себе убезпечити, попередити своїх рідних. Також це корисний інструмент для журналістів, які слідкують за тим, що відбувається у Криму. Наприклад, є інформація, що стався вибух у Сухарній бухті. Але пересічний читач не розуміє, що там у цій бухті є. А зайшовши на мапу, можна побачити, де вона розміщена, і які саме військові об'єкти там знаходяться», - розповів у коментарі CBN Ігор Токар.

Журналіст зазначив, що для створення мапи вони використовували доступну у широкому доступі інформацію, зображення із супутника, а також дані, які надавали їм самі кримчани.

Переглянути карту можна за посиланням.


Джерела: коментар Ігоря Токаря CBN

«Радіо Свобода»