Мікрорайон Завадівка у Кропивницькому вже тиждень залишається без водопостачання

Перегляди: 875

Внаслідок аварії, яка сталася на водопровідній мережі Інгульської шахти, мешканці Завадівки вже сім діб не отримують воду.

Водозабезпечення мікрорайону Завадівка у Кропивницькому стало головним питанням порядку денного позачергового засідання міської комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій учора, 11 травня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заступник начальника дільниці енергомеханічного забезпечення тепло-водопостачання Інгульської шахти ДП «Схід ГЗК» Валентин Степанюк запевнив членів комісії, що фахівці Інгульської шахти наразі знайшли можливість закачувати воду до станції другого підйому, звідки її перекачуватимуть до резервуарів чистої води третього підйому і розподілятимуть між споживачами.

Керівники виконавчих органів міської ради отримали доручення спільно з ОКВП «Дніпро-Кіровоград» і Інгульською шахтою опрацювати як технічні питання перепідключення мереж, так і фінансові механізми розрахунків за воду та обрахування тарифів.

«Подачу води розпочали учора і о 13.00 і вже сьогодні зранку вона мала з’явиться в будинках жителів Завадівки», - відзначив представник Інгульської шахти. Крім того, проєктна група нашого підприємства працює над проєктом реконструкції ділянки водогону, де відбулася аварія. Але фінансова ситуація на підприємстві залишається напруженою»

Станом на ранок 12 травня мешканці мікрорайону залишаються без водопостачання, але у міській раді повідомляють, що вода має з'явитися впродовж дня.

«У середу на мікрорайоні провели зустріч жителів із представниками міської влади. Вони їздили дивилися на свердловину у Велику Северинку, де саме стався порив води. Влада повідомила, що буде займатися цією проблемою. Ми уже давно зверталися до влади, аби розв'язати питання із забезпеченням нас водою. Проблеми із водопостачанням у нас не перший рік. Зараз чекаємо на воду», - розповіла у коментарі CBN жителька району Катерина Білоусова.


Джерела: Кропивницька міська рада у Facebook, коментар жительки района Катерини Білоусової