Робоча група у складі представників Кіровоградської ОВА та облради визнала незадовільною роботу керівництва водоканалу

Перегляди: 4471

На засіданні робочої групи у складі керівництва облради, заступників начальника ОВА, департаменту ЖКГ, депутатів обласної ради та керівництва ОКВП «Дніпро - Кіровоград» роботу виконувача обов'язків директора водоканалу Олександра Пісного визнали незадовільною.

На засіданні керівництво водоканалу мало представити план виходу підприємства з кризової ситуації. Проте, за повідомленням начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, у звіті керівника не прозвучало пропозицій суттєвих заходів щодо зменшення структури витрат підприємства, а також не відпрацьовані механізми погашення кредитів Світового банку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Замість конкретних, реальних справ по кожному напрямку роботи водоводу – лише декларативні кроки й сподівання на міжнародних донорів.Складна фінансова ситуація, непрофесійне господарювання, слабкий менеджмент непокоять як ОВА і депкорпус, так і громаду. Департамент житлово-комунального господарства ОВА отримав завдання надати чіткі пропозиції щодо подальшої роботи підприємства», - зазначив Андрій Райкович.

«Ми вже проводили дві спільні наради з Андрієм Райковичем щодо цієї проблеми. Спеціалістка департаменту ЖКГ ОВА пані Довжук вже прорахувала, що якщо зараз не робити екстрені дії, які стосуються підприємства, то на кінець року у нас "вилізуть" борги більше, ніж у 220 млн грн. Ми сказали керівництву водоканалу на наступній нараді представити нам вихід з цього положення, який вони бачать. Але нічого конкретного ми не почули. Говорив, що на кінець вересня може щось змінитися у кращий бік, або до кінця року. Але ми сьогодні такого часу не маємо, бо кожного дня ростуть борги підприємства. Тож на нараді ми прийняли рішення, що нам треба змінювати менеджмент», - зазначив голова облради Юрій Дрозд.

Радник керівника ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Сергій Карелін відреагував на звинувачення у непрофесійності відкритим листом до начальника Кіровоградської ОВА, голови облради та голови бюджетної комісії Сергія Коваленка.

«Керівництво ОКВП "Дніпро-Кіровоград" ви зробили заручниками політичних ігор серед депутатів обласної ради та інших зацікавлених осіб в боротьбі за доступ до ресурсів та можливості їх використання. Але це не дає вам права оцінювати фаховість працівників галузі, досвід роботи в якій відсутній у всіх, хто надавав оцінку діяльності підприємства», - йдеться зокрема у листі. Також Сергій Карелін пише, що не нинішнє керівництво водоканалу приймало та затверджувало рішення щодо отримання Кредитів Світового Банку в тій кількості й з наявними (до нашого приходу на підприємство) темпами їх запровадження, а також затверджувало наявні тарифи.

Окрім того, посадовець зазначає, що влада не згадує про досягнення водоканалу. Зокрема про зменшення збитків, економію електроенергії та палива, залучення донорської допомоги та інше. З повним текстом листа можна ознайомитися за посиланням.


Джерела: фейсбук-сторінка начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича

коментар голови Кіровоградської облради Юрія Дрозда CBN

фейсбук-сторінка радника в.о. директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Сергія Кареліна