У Кропивницькому вшанували пам’ять українців, які рятували євреїв під час Другої світової (фоторепортаж)

Перегляди: 863

Сьогодні, 12 травня, у Кропивницькому вшанували пам’ять українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

До меморіального знаку жертвам у сквері перед Хоральною синагогою поклали квіти головний рабин Кропивницького Дан Закута та представники міської та обласної влади.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це вдячність людям, які незважаючи на небезпеку, ризикуючи своїм життям, рятували євреїв, яких намагалися знищити фашисти у часи Другої світової війни, - розповів головний рабин Кропивницького Дан Закута. Одне життя рятує цілий світ. І скільки світів врятували ці люди, їм неймовірна вдячність. Дуже важлива людяність. Те, що робили українці у той час - це приклад для нас, що потрібно думати не тільки про себе та свої інтереси. А намагатися допомагати іншим людям іноді ризикуючи життям».

Як повідомила міськрада у фейсбуці серед кропивничани, які були удостоєні звання Праведника народів світу це: Анастасія Пономаренко, Пелагея Ценцура, Подолян Марія, Смірнови - Кузьма, Зінаїда, Антоніна, Зінаїда Вікентіївна, Пономаренко Вадим, Пономаренко Дора, Кожевнікови - Ганна і Володимир, Марія Левченко, Катерина Григор'єва, Надія і Микола Буригіни.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN