Громадська організація «Флора» дослідила проблеми із водопостачанням на території Бобринецької громади

Перегляди: 816

На території Бобринецької міської територіальної громади головною проблемою є зменшення кількості водойм, замулення та забруднення річок. Про це сьогодні, 16 травня, під час пресконференції у CBN повідомила заступниця виконавчої директорки громадської громади «Флора», керівниця проєкту «Бобринецька громада» в контексті водної безпеки Ірина Мунтян.

«Ще до повномасштабного вторгнення громада мала серйозну проблему з обмілінням Полум’янського водосховища на річці Сугоклія, що є основним джерелом водопостачання. Всі жителі міста користуються водою з річки, тільки 5% – водою з підземних джерел, яка також є непридатною для споживання

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Низький рівень води, підвищення температури у спеку спричиняють аномальне цвітіння синьо-зелених водоростей, у цей період із кранів жителів тече зелена рідина з неприємним запахом.

Якість води питного водозабору для Бобринця належить до категорії помірно забрудненої, а поверхневі води річки Сугоклії без попередньої підготовки малопридатні для споживання.

Рівень зношеності транспортних магістралей становить 90%, система каналізації знаходиться в аварійному стані. Крім того, не працюють очисні споруди, спостерігається низька якість очищування, зношеність інфраструктури каналізаційних мереж.

Низький рівень забезпечення домогосподарств каналізацією призводить до нелегальних каналізаційних викидів, які збільшують забруднення землі й води», - розповіла Ірина Мунтян.


Джерело: коментар заступниці виконавчої директорки громадської організації «Флора» Ірина Мунтян