У Кропивницькому попрощались із загиблим 20-річним солдатом (фото)

Перегляди: 4633

Сьогодні, 16 травня, у Кропивницькому на території наукового ліцею попрощались із загиблим 20-річним солдатом, водієм відділення протитанкових ракетних комплексів Олександром Давидовим.

Олександр закінчив правовий клас ліцею «Науковий» у 2021 році. Окрім того, навчався в МАН України у секції «Правознавство», де неодноразово ставав переможцем і призером. Олександр був учасником ліцейної команди, яка стала переможцем турніру юних географів, а також посів друге місце у турнірі юних правознавців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У лютому 2022 року він добровольцем пішов на військову службу. Олександр Давидов був членом 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ. Він навчався на спеціальності «Політологія» філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Мені довелося бути з ним на бойових. Я не бачив в житті людини, яка б так рвалась виконувати обов'язки. Він підносив мені снаряди зі швидкістю боліда формули F1). Мені доводилось стримувати його, бо енергія і сила лилися в нього через край. А ось сьогодні він знайшов свою долю. Коли ви чуєте про бої місцевого значення, або про те, що ми просунулись на декілька сотень чи десятків метрів вперед, знайте, яку ціну доводиться за це платити», - поділився спогадами бойовий побратим загиблого воїна.

Військовий загинув 8 травня від кулеметної черги, штурмуючи ворожу позицію під Часовим Яром Бахмутського району.

Поховали хлопця на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблим Воїном відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook