На Кіровоградщині правоохоронці затримали чоловіка на спробі підкупити поліцейського

Перегляди: 638

До восьми років тюремного ув’язнення загрожує жителю Кіровоградщини, який пропонував хабар посадовцю поліції за «закриття» кримінального провадження.

До Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся начальник одного з відділень поліції Голованівського райвідділу поліції ГУНП в Кіровоградській області та повідомив, що фігурант кримінального провадження запропонував йому хабар.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З'ясувалося, що поліцейські викрили місцевого жителя на незаконних оборудках з наркотиками. Аби не нести покарання за скоєне, чоловік вирішив домовитись із посадовцем поліції та запропонував йому 1000 доларів хабаря. За цю суму підполковник поліції мав сприяти припиненню кримінального провадження відносно нього.

Оперативники внутрішньої безпеки поліції та слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області затримали фігуранта у службовому кабінеті посадовця поліції одразу після передачі частини коштів.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголосили про підозру за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За спробу підкупу службової особи чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.


Джерело: фейсбук-сторінка Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України