Новоукраїнський суд ухвалив конфіскацію земельних ділянок, які належать росіянам

Перегляди: 1385

Новоукраїнський районний суд визнав обґрунтованою правову позицію прокурора щодо примусового припинення права власності на сільськогосподарські землі шляхом їх конфіскації.

Нині і це уже третє судове рішення ухвалене на користь держави за позовними вимогами прокурорів Кіровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурор у судовому порядку наполягав на конфіскації у громадян рф на користь держави двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані на території Новоукраїнської громади. Громадяни рф, згідно матеріалів справи, отримали у спадок землю площею чотири гектари, однак проігнорували вимоги законодавства України, упродовж року  не повернули ділянку, тому прокуратура звернулася до суду про примусове припинення права власності на вказані земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Прокурорами області до суду подали 32 позовні заяви про конфіскацію таких земель у власність держави, загальна площа земельних ділянок - 130 гектар.

Як повідомляло CBN, прокуратура області через суд ініціює питання передачі державі майже 100 гектар сільськогосподарських земель, що належать на праві приватної власності громадянам країни-агресора.

Зокрема, Голованівська окружна прокуратура відстоює у суді право держави на 10 земельних ділянок, загальною площею 35 га, Олександрійська окружна прокуратура - 9 ділянок, площею 26 га, Новоукраїнська окружна прокуратура - 5 ділянок, загальною площею 24 га, Знам’янська - 6 земельних ділянок, площею 14 га. Два позови на конфіскацію у громадян країни-агресора земельних ділянок, загальною площею понад 30 га, заявили прокурори апарату обласної прокуратури.


Джерело: прокуратура Кіровоградської області