У Кропивницькому відкрили новий корпус Лікарні Святого Луки (фоторепортаж)

Перегляди: 1478

Сьогодні, 19 травня, у Кропивницькому урочисто відкрили новий корпус Лікарні Святого Луки.

Програма відкриття лікарні включала у себе екскурсії новим корпусом, виставку сучасного медичного обладнання, а також лекції провідних лікарів України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Гостями заходу стали керівники області та міста, будівельники та інженери, а також лікарі.

«Наш заклад охорони здоров'я загальний, 98 спеціальностей ліцензовані. У нас працюють 15 сімейних лікарів,які направлятимуть пацієнтів до вузьких спеціалістів. У нас також є стоматологія, діаліз та консультації визначних професорів медицини за записом. До нас перебралися також Донецька травматологічна обласна лікарня та Донецький травматологічний інститут. Окрім того, ми співпрацюємо з Національною службою здоров'я. На сьогодні у нас підписано 16 пакетів, які дають змогу нашим пацієнтам обслуговуватися безкоштовно. Якщо раніше пацієнтам доводилося їхати за медичними послугами в інші міста, то тепер вони зможуть отримати їх тут», – розповів генеральний директор лікарні Григорій Урсол.

Лікарню будували загалом 1040 діб, з них 426 – під час війни. Площа лікарні тепер – понад 20 тис. м². У ній розміщена бібліотека, конференц-зала та кімнати для родичів пацієнтів.

Лікарню Святого Луки заснували 16 березня 1994 року. Вона стала першим в Україні приватним медичним закладом, який отримав право на користування наркотичними засобами, а також першою приватною лікарнею, яка отримала статус клінічного лікувально-профілактичного закладу Харківської медичної академії післядипломної освіти.

Власна виробнича аптека закладу працює вже протягом 22 років.

З 2008 року лікарня проводить клінічні дослідження.


Фото Ігоря Філіпенка, CBN