В Олександрійській лікарні відкрили оновлене інфекційне відділення (фото)

Перегляди: 964

В Олександрійській громаді запрацювало відремонтоване інфекційне відділення Центральної міської лікарні.

«Реалізація проєкту тривала два роки. Через повномасштабне вторгнення фінансування призупинили і ми змушені були відтермінувати будівництво. Завдяки сприянню міського голови, депутатського корпусу міськради, управлінню охорони здоров’я отрималося відновити роботи і продовжити реконструкцію», - розповіла начальниця управління охорони здоров’я Тамара Сакара.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вартість завершеного проєкту складає 37 млн грн. Фінансування було з бюджетів усіх рівнів, з місцевого бюджету - 9,7 млн грн.

Повний ремонт включав у себе: заміну вікон, дверей, даху, санітарно-технічних мереж – опалення, водопостачання, водовідведення, електромереж, утеплення фасаду будівлі, нове меблювання та обладнання. Окрім цього, паралельно збудували кисневу станцію та придбали кріоциліндри.

«Ми можемо прийняти близько 40 пацієнтів з будь-якими видами інфекційних захворювань, за потреби доставити ліжка і надавати кожному, хто потребує, медичну допомогу. Зараз персонал – це лікар-інфекціоніст, лікар-анастезіолог і 10 медичних сестер, які мають вищу категорію. Інфекційні хвороби є і будуть, тому реконструкція інфекційного відділення вкрай важлива», - розповіла завідуюча відділенням Юлія Крижановська.

Реконструкція інфекційного відділення та його підключення до кисневої станції забезпечить належні умови лікування та ізоляції хворих.


Джерело: Олександрійська міська рада у Facebook