У Кропивницькому аматорський театр присвятив виставу 183-му дню народження Марка Кропивницького (фоторепортаж)

Перегляди: 1028

На честь дня народження Марка Кропивницького у однойменному музеї Новомиргородський народний аматорський теарт представляв постановки «Чужина» Олени Покладюк та уривок «Кайдашевої сім'ї» Івана Нечуя-Левицького.

«Оскільки Кропивницький утворив перший професійний театр до того набувши досвіду в аматорському театрі, то на нашу думку представлення саме аматорських театрів є чудовим способом вшанувати пам'ять митця. Марко Кропивницький ці постановки не ставив, він старався написати власний матеріал, завдяки чому українська драматургія утворилася та розвинулася», - розповіла журналістам CBN завідувачка відділу Кіровоградського обласного краєзнавчаого музею меморіального музею Марка Кропивницького Богдана Бабенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також, у цей день директор Театру корифеїв подарував музею бюст Кропивницького, який довгий час стояв у театрі.

«Історія бюсту взагалі загадка. Довгий час бюст стояв у фойє першого поверху, але потім дивним чином зник. Вже після реставрації у театр поставили інший бюст Кропивницького, а про цей протягом 10 років ніхто нічого не знав. Коли я познайомився з Богданою Бабенко, вона розповіла мені, що десь в театрі є бюст, який ми ніяк не могли знайти, але врешті знайшли. Він стояв запилений на складі, наші художники довели його до ладу і сьогодні, у день народження Марка Кропивницького ми його подарували музею», - розповів CBN директор-художній керівник Театру корифеїв В'ячеслав Вандрашек.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN

[caption id="attachment_156509" align="alignnone" width="640"] В'ячеслав Вандрашек, фото Ігоря Філіпенка, CBN[/caption]