У Кропивницькому створили петицію про зміну процедури прощання із загиблими воїнами

Перегляди: 671

23 травня на електронній платформі E-Dem активістка Зоя Лебіль створила петицію «Зміна процедури прощання з загиблими військовослужбовцями у місті Кропивницький».

Як зазначила Зоя Лебідь, усі пропозиції до зміни процедури зібрані в коментарях під дописом в соціальній мережі Фейсбук. Участь у формуванні петиції взяли рідні загиблих, військовослужбовці та їх родини, волонтери та активні громадяни Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У петиції пропонують розділити церемонію прощання на світську та церковну. Світську частину проводити на одній з площ міста зі сценарієм та з залученням духового оркестру. Окрім того, на одній з центральних площ міста розміщувати інформаційні стенди з фото та інформацією про загиблих.

Сьогодні, 24 травня, для обговорення цього питання активісти зустрілися з в.о. міського голови Кропивницького Олександром Мосіним. У міській раді їм пообіцяли взяти петицію до уваги та опрацювати пропозиції.

Наразі петиція зібрала 173 голоси, до завершення зборів ще 44 дні.


Джерела: петиція "Зміна процедури прощання з загиблими військовослужбовцями у місті Кропивницький" на електронній платформі E-Dem

коментар пресслужби міської ради Кропивницького CBN