У Кропивницькому попрощалися з двома загиблими військовослужбовцями (фото)

Перегляди: 5219

Cьогодні, 30 травня, у Кропивницькому попрощалися з двома військовослужбовцями.

Солдат Євгеній Осієвський загинув 22 травня він загинув в бою за місто-фортецю Бахмут.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Євгеній Осієвський народився 14 серпня 1993 року.

У 2014 році закінчив бакалаврат у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка. Здобув диплом магістра політології НаУКМА 2016 році. У 2018 вступив до аспірантури НаУКМА за спеціальністю «Культурологія». Розпочав роботу над дисертацією «Альтернативні соціальні просторовості острова Танна, Республіка Вануату». Опублікував кілька наукових статей у відомих фахових журналах.

Восени 2022 року Євгеній Осієвський вступив до лав ЗСУ. Служив у 77-й окремій аеромобільній бригаді Десантно-штурмових військ. За можливості продовжував співпрацю з українським науково-популярним медіа «Куншт», в якому був автором.

[caption id="attachment_157353" align="alignnone" width="640"] Євгеній Осієвський[/caption]

Командир стрілецького відділення, 40-річний молодший сержант Денис Тупчієнко загинув 23 травня.

Денис закінчив у Кропивницькому школу №18, працював будівельником, брав участь у зведенні укриття четвертого енергоблока ЧАЕС.

Свій позивний «Кобра» військовий отримав ще у 2014 році, коли знищував російських терористів і їхніх поплічників на сході України, за що його відзначили бойовими нагородами.

Воював на Донецькому і Херсонському напрямках. Отримав поранення під Авдіївкою, лікувався, мав вже повертатися на фронт, але сталося так, що машина, в якій він їхав, потрапила в аварію.

[caption id="attachment_157354" align="alignnone" width="640"] Денис Тупчієнко[/caption]

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк. Військових поховали на Алеї Слави Далекосхідного кладовища у Кропивницькому.


Джерело: Кропивницька міськрада у Facebook, Національний університет "Києво-Могилянська академія" у Facebook