Як покращити швидкість інтернету на PlayStation: причини повільного з’єднання

Перегляди: 1572

Відчуваєте, що ваш інтернет занадто повільний? Ваша команда постійно програє через вас, або чекаєте всю ніч, поки завантажаться ігри? Проблеми зі швидкістю з’єднання можуть, м'яко кажучи, розчаровувати.

Але є кілька речей, які можна зробити, щоб підвищити швидкість інтернету на Playstation 5, щоб консоль тішила швидким завантаженням та відсутністю лагів під час проходження місії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причини повільного інтернет-з’єднання Wi-Fi на ПС5

Якщо розібратися, існує три основних причини повільного Wi-Fi:

    • Сервер, до якого ви під’єдналися;
    • Проблеми з роутером;
    • Проблеми з налаштуваннями ігрової приставки PS5.

Як визначити, яка саме проблема впливає на зменшення мережевої швидкості

Перше, що слід перевірити, – це проблеми з серверами PlayStation або серверами гри, в яку хочете грати. Швидкий пошук у Google підтвердить, чи є якісь неполадки з серверами, до яких ви намагаєтеся підключитися. Зменшення швидкості може бути пов’язане з провайдером.

За можливості скористайтесь простими інструментами для визначення швидкості з’єднання. Якщо у вас стандартний тариф 100 мБ/сек, то при вимірюванні зі смартфона швидкість повинна бути приблизно 25-40 мБ/сек. Якщо ж вона нижча, слід зателефонувати провайдеру, та спитати, що коїться.

Якщо дослідним шляхом визначили, що проблема не в провайдері чи ігрових серверах, слід шукати інші причини.

Виправлення несправностей домашнього Wi-Fi

Зазвичай якість з’єднання PlayStation з бездротовим сигналом погіршується через наступні причини:

1. Віддаленість від роутера

Бажано, щоб він був в тій самій кімнаті, де ви намагаєтесь грати. Якщо ж маршрутизатор знаходиться в іншій кімнаті, сила сигналу зменшується через перешкоди у вигляді стін та меблів.

2. Маршрутизатор перевантажено

Кожен під’єднаний девайс забирає свою частку прохідної потужності: смартфони, смарт-годинники, телевізори зі Смарт ТВ, планшети, ноутбуки. Іноді й сусіди люблять використовувати чужий вай-фай, якщо не встановлено надійний пароль. Негайно вимкніть вай-фай на приладах, котрі не використовуєте в даний момент.

Не слід відкидати можливість, що у вас старий роутер, який не здатен впоратися з новими викликами. Тому його варто якомога швидше замінити.

Правильна конфігурація інтернет-налаштувань ПС 5

Якщо всі вищенаведені поради не допомогли, можливо у самій консолі Playstation 5 встановлено неправильні налаштування інтернет-з’єднання. Для їх виправлення необхідно змінити DNS-сервер на той, який використовує Google:

перейдіть у мережеві налаштування;

знайдіть пункт налаштувань Wi-Fi та оберіть “Advanced Settings”;

побачите низку налаштувань, в яких треба встановити Primary DNS: 8.8.8.8  та Secondary DNS: 8.8.4.4;

усі інші налаштування чіпати не треба.

Тепер ваша PS5 буде підключена до DNS-сервера Google, і ви повинні помітити значне покращення швидкості. Якщо і цей захід не допомагає, спробуйте кабельне Ethernet-з’єднання ігрової консолі з маршрутизатором. Це гарантує максимально можливу для вашого тарифу швидкість.