У «Дніпро-Кіровоград» розповіли про поточну ситуацію з тарифами

Перегляди: 3660

Виконувач обов'язків гендиректора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк розповів про фактори, які впливають на вартість водопостачання.

За його словами 47% тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення складає заробітна плата працівникам підприємства, майже чверть якої – адмінперсоналу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Очільник «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк прокоментував резонансні публікації у соціальних мережах та засобах масової інформації про «новий тариф», який розглядатиме НКРЕКП. «Так, ЗМІ не помиляються. Тариф, який наразі на розгляді державного регулятора, подавався у червні 2022 року. Зазначу, що ті розрахунки приведені у відповідність до реальної собівартості води», - йдеться у повідомленні.

«Є частина тарифу, на яку ми не можемо впливати – вартість паливно-мастильних матеріалів, реагентів, електроенергії, ремонтних матеріалів, зобов’язання по кредитах Світового банку, - говорить виконувач обов'язків гендиректора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк, - На жаль, крім кроків з оптимізації роботи, нам треба розібратися з багатомільйонними боргами, які накопичилися через те, що цілий рік підприємство не сплачувало кредит Світовому банку, який був взятий на поліпшення енергоефективності та модернізацію підприємства. В тарифі на централізоване водопостачання та водовідведення враховано кредит, але повторюю, оплати не проводилися».

«Розрахунок по тарифу міг бути меншим, ніж подали, якби була інша кадрова політика та фахове сприйняття нових економічних реалій. Наше ж завдання – подати новий тариф на 2024 рік, вже з урахуванням усіх заходів з оптимізації роботи підприємства», - додав Микола Романюк.

Підвищити тариф можуть вже з 1 липня, про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на сайт НКРЕКП.


Джерело: Кіровоградська обласна рада у Telegram