У Кропивницькому представили проєкти реконструкції Алей почесних воїнських поховань (фоторепортаж)

Перегляди: 1639

У Кропивницькій міській раді представили проєкти реконструкції секторів почесних воїнських поховань – коштуватиме це майже 30 млн грн.

Проєкт по реконструкції та добудові секторів почесних поховань Далекосхідного та Рівнянського кладовищ представило ТОВ «Енергоплюс Люкс».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На добудову Алеї почесних поховань Рівнянського кладовища з міського бюджету виділили 3,1 мільйони гривень, роботи виконуватиме КП «Єлізавета».

Проєкт реконструкції Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища знаходиться на експертизі, вартість проєкту оцінили в 25,3 млн грн. Візуально алея Далекосхідного кладовища нагадуватиме алею на Рівнянському — при будівництві використовуватимуть ідентичні матеріали , які також повторюватимуть кольорову гаму. Окрім того, для озеленення прилеглої території вздовж огородження планують висадити 228 туй.

Згідно з проєктом алея на Далекосхідному кладовищі буде розрахована на 558 поховань. Наразі там вже поховали 210 військовослужбовців. Сімям загиблих воїнів запропонували встановити пам'ятники, схожі на ті, що встановлені на алеї Рівнянського кладовища, та відшкодувати їх вартість — 25 600 гривень.

Фото: Ігоря Філіпенка, CBN


Джерело: заступник міського голови Олександр Вергун на брифінгу.