У Кропивницькому провели в останню путь загиблого пілота (фото)

Перегляди: 11292

Сьогодні, 7 червня, у Кропивницькому попрощалися із загиблим на війні з росією 26-річним пілотом Владиславом Савєльєвим.

Владислав навчався у гімназії №9 у Кропивницькому, а потім вступив до Харківського національного університету повітряних сил, який закінчив з відзнакою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні ми проводжаємо в останній путь нашого друга, побратима, справжнього героя. На захист батьківщини він став свідомо, до університету повітряних сил вступив у 2014 році, коли вже тривала російська військова агресія. Життя присвятив служінню Україні, її захисту. Дякую батькам Владислава, що виховали справжнього патріота. У ці хвилини в небі над нами чутно реактивні двигуни - це з Владиславом прощаються бойові побратими», - сказав під час жалобної церемонії заступник командувача повітряних сил ЗСУ, генерал-майор Валентин Листопад.

Владислав загинув 2 червня у районі Покровська Донецької області. Його літак отримав фатальне вогневе ураження.

Панахиду відслужив священик Православної церкви України Отець Петро. Поховали пілота на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook