На Кіровоградщині 11 тисяч сімей отримали грошову допомогу від ЮНІСЕФ

Перегляди: 2439

Цього року понад 11 тисяч сімей на Кіровоградщині отримали грошову допомогу ЮНІСЕФ.

Про це сьогодні, 8 червня, під час зустрічі з начальником Кіровоградської ОВА Андрієм Райковичем та головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін повідомила Тетяна Федоренко, керівниця офісу ЮНІСЕФ у Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Офіс ЮНІСЕФ у Кропивницькому почав працювати рік тому у травні.

«ЮНІСЕФ продовжує допомагати. Наприклад - це грошова допомога сім’ям. І за період цього року понад 11 тисяч сімей на Кіровоградщині отримали грошову допомогу. Це допомогу у сумі понад 11 мільйонів доларів. Це означає, що частина сімей змогла долучитися до такої підтримки, і батьки таким чином змогли відправити дітей до школи, бо вони мали все необхідне. Ми продовжуємо працювати зараз, і маємо плани, аби зробити Кіровоградщину стабільною. І вибрали декілька громад, де будемо впроваджувати і розвивати соціальні послуги. Щодо захисту дітей, цей напрямок активно працює. І хочемо підтримати компонент – це діти в інституціях – це велика проблема. Нею замається в Офісі президента України. ЮНІСЕФ підтримує цю ініціативу, ми хочемо на базі області зробити ті дії, які б зменшили кількість дітей в інституціях», - розповіла Тетяна Федоренко.

«Сьогодні я перебуваю у Кропивницькому, а завтра планую до Херсона, аби знати як допомогти. Найкращі приклади гуманітарної роботи бачимо у Кропивницькому. Це завдяки лідерським навичкам місцевої влади, та нашій маленькій команді. Ми засуджуємо будь-які удари по шкалах, лікарнях, водосховищах. Ми готові вам допомагати», - прокоментував голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.