У Кропивницькому відбувся перший обласний форум з цифрової трансформації Кіровоградщини (фоторепортаж)

Перегляди: 1195

Сьогодні, 8 червня, у Кропивницькому відбувся Central Ukrainian Digital Event 2023 - перший обласний форум з цифрової трансформації.

На заході презентували стратегію цифрового розвитку Кіровоградщини на 2023-2025 роки. Також проєктна група обласного цифрового координаційного центру на чолі з Сергієм Воробйовим продемонтрували план цифрової трансформації області — Rocket Plan, який провадитимуть з 2023 по 2025 роки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також на заході демонстрували універсальну навчальну інтерактивну тренінгову систему Units - продукт вітчизняного виробника, який використовується для підготовки бійців ЗСУ.

«Це симулятор бойових дій, який дозволяє підготувати військового до полігону та, безпосередньо, бойових дій. Навчання відбувається на основі двох технологій — лазерної та технології віртуальної реальності. Як зброю використовують або тубуси відстреленої зброї, якщо це багаторазова зброя — макети озброєння. Сучасні види зброї потребують навчання — це передбачає декілька пострілів з кожної одиниці зброї, один постріл з NLAW-у коштує близько 30 000 доларів, постріл зі Stinger-у — 120 000 доларів. Конкретно у нас можна тренуватися на 6 видах озброєння, зокрема, на Stinger-і. У Кропивницькому ми вже близько місяця, кожного дня наші уроки відвідують від 10 до 15 військовослужбовців», — розповів CBN Олександр Кусенко, адміністратор демо зони.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN


Джерело: Central Ukrainian Digital Event 2023