Роботи кропивницької фотографині та журналістки Мирослави Липи виставили у Франції (фото)

Перегляди: 1377

Виставка фотографій Мирослави Липи «В українській душі» відкрилася у французькому місті Марсель 10 червня, в галереї Capitale & Victor Orly.

На виставці представили 17 фоторобіт, які зображують жіночі портрети, якими авторка хотіла передати почуття українців під час війни. Світлини створені переважно під час повномасштабної війни або незадовго до її початку. Портрети жіночі - як уособлення самої України. Одну з робіт виставили до продажу, виручені кошти передадуть українським військовим.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виставку фотомайстриня представила у Франції на запрошення галереї Capitale & Victor Orly, за підтримки Кіровоградської ОВА та за участі Посольства України у Франції.

Асоціація Capitale співпрацює з послом України у Франції - Вадимом Омельченком. Виставка - нагода презентувати Україну і українську культуру, а також подякувати французам та французьким компаніям, які допомагають Україні долати наслідки російського військового нападу. Під час заходу від імені Володимира Зеленського, за підписом Омельченка листи-подяки вручили мерії міста Seyne-sur-Mer в особі мера Nathalie Bicaisi, компанії ATL, в особі Christian Cuadra, компанії Michel Gueydon, в особі її директора Olivier Gueydon, Асоціації PHI, в особі її президента Marie-Laure Viallet, компанії Chantier Naval de Marseille, в особі директора Gustavo Cappa Bava.

На заході також була присутня генеральна секретарка префектури регіону Provence-Alpes-Côte d’Azur, перша заступниця префекта Anne Laybourne. Префектура постійно активно підтримує українців протягом усього часу повномасштабної війни, французька посадовиця наголосила, що така підтримка триває і триватиме надалі.

На виставку завітали як марсельці, так і українці, які живуть в цьому місті, куди потрапили внаслідок повномасштабної війни, розв’язаної росією.

Фото з архіву Мирослави Липи, CBN

[caption id="attachment_158347" align="alignnone" width="640"] Мирослава Липа[/caption]


Джерело: Мирослава Липа у коментарі CBN